Praktijkondersteuners

Door de groei van een aantal taken binnen de huisartsenpraktijk, werken er al weer een aantal jaren praktijkondersteuners-huisarts (POH) in de praktijk.

POH-somatiek

Als u een chronische ziekte heeft, kunt u te maken krijgen met de praktijkondersteuner. Zij doet de controles voor één of meer chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en astma. De praktijkondersteuner is hiervoor opgeleid en heeft instructies gekregen van de huisarts. Net als de huisarts heeft de praktijkondersteuner beroepsgeheim.

POH-GGZ

Bij psychische klachten bespreekt u die eerst met uw huisarts. Daarna kan de huisarts aan de praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ) vragen om u verder te helpen. Bijvoorbeeld met de verheldering van uw problemen en met een kortdurende behandeling. De POH-GGZ bespreekt regelmatig met de huisarts hoe het gaat.
Net als de huisarts heeft de praktijkondersteuner GGZ beroepsgeheim.

Het team

Jeannette, praktijkondersteuner-somatiek

Jeannette werkt als praktijkondersteuner op woensdag, donderdag en vrijdag. Haar jaren lange ervaring heeft zij opgedaan bij verschillende praktijken in Zoetermeer.

Annemerel, praktijkondersteuner-somatiek

Annemerel werkt als praktijkondersteuner op maandag, dinsdag en vrijdag. Vanaf mei 2022 versterkt zij ons team.

Caroline, praktijkondersteuner-GGZ

Caroline werkt op maandag en vrijdag.

Lidy, praktijkondersteuner-GGZ

Lidy werkt op dinsdag en donderdagochtend.

Rosanne, praktijkondersteuner-jeugd

Rosanne werkt op dinsdag en donderdagmiddag.

Mirjam, praktijkverpleegkundige

Mirjam heeft voorheen als wijkverpleegkundige voor de Vierstroom gewerkt en is sinds 2018 bij ons in de praktijk werkzaam. Zij werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.