Coronavaccinatie gestart

maart 29, 2021 - 21:10

De eerste oproepen zijn verstuurd. Ook de huisartsen in Buytenwegh gaan vaccinaties geven tegen het coronavirus.

We krijgen maar een beperkt aantal AstraZenaca vaccins. De overheid heeft de vaccinatievolgorde bepaald. Hier hebben wij verder geen invloed op. Als eerste zullen in de week van 29 maart de volgende personen een brief ontvangen:

 • geboren in 1956;
 • geboren in 1957;
 • mensen met het syndroom van Down, die:
  • thuis wonen, en
  • geboren zijn tussen 1-1-1946 en 31-12-2002;
 • mensen met morbide obesitas (BMI hoger dan 40), die:
  • thuis wonen, en
  • geboren zijn tussen 1-1-1946 en 31-12-2002;

Dus ook een aantal mensen die ouder zijn dan 65 jaar kunnen nu een prik via de huisarts krijgen. Denkt u wel die groep te horen, maar heeft u op dinsdag 6 april nog geen brief ontvangen? Neem dan contact op met de praktijk.

Uw lengte is meter en uw gewicht is kg.

Uw BMI is ?

Dit betekent (druk op de bereken knop).

Vaccinatie op afspraak

We hebben besloten de eerste vaccinatie voor de eerste groep op donderdag 8 en vrijdag 9 april te geven. In tegenstelling tot de griepprik zit het corona-vaccin niet in voorgevulde spuiten. We halen uw prik uit een flacon waar we voor 10 anderen ook de prik uit halen. Een aangebroken flacon is slechts een beperkt aantal uur te bewaren.

Omdat het vaccin nieuw is, moet u na de vaccinatie 15 minuten blijven wachten. Als er ernstige bijwerkingen ontstaan, gebeurt dat in dit kwartier. En kunnen wij gelijk ingrijpen. Het betekent wel dat iedereen langer aanwezig is op de praktijk.

Daarom moet u een afspraak maken voor uw vaccinatie. Hiervoor maken we gebruik van vaccinatieplanner.nl. In de uitnodigingsbrief staat beschreven hoe dat moet. We vragen u om niet eerder dan 2 minuten voor de afspraak naar het gezondheidscentrum te komen. Zo voorkomen we dat u lang moet wachten met anderen samen. Voor iedereen die een afspraak heeft, hebben we een vaccin. U maakt tegelijk met de eerste afspraak óók een tweede afspraak voor drie maanden later.

Maar ik heb al corona gehad! Wat nu?

Als u in de afgelopen 6 maanden een positieve coronatest heeft gehad is het advies van de gezondheidsraad wél het vaccin te laten prikken. U heeft dan aan één prik voldoende. Het gaat hier niet om het hebben van antistoffen. Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven of u in de afgelopen zes maanden positief bent getest. U hoeft dan maar één afspraak te maken.

Bijwerkingen

Alles wat een werking heeft, heeft ook een bijwerking. Voor uitgebreide informatie verwijzen we u graag naar de websites van de Rijksoverheid en Thuisarts.nl. Het staat u vrij om wel of niet te kiezen voor een vaccinatie. Wij raden het u wel aan.

Veel mensen zijn na de vaccinatie een tot twee dagen niet lekker met eventueel koorts. Houdt hier rekening mee bij de afspraken die u maakt na de vaccinatie.

Bloedverdunners

Omdat de prik in de spier wordt gegeven, kan er een bloeding ontstaan na de prik. Het is belangrijk om goed af te drukken na het prikken om een bloeding te voorkomen. Precieze instructies per middel staat op thuisarts.nl. Met name als u een van de nieuwere bloedverdunners gebruikt (DOAC zoals rivaroxaban , edoxaban , apixaban of dabigatran) is het belangrijk om dit goed te lezen.

Alle berichten op deze site over corona zijn op één pagina verzameld.